nutri-logo-sh

PINUGENIL® / ПИНУГЕНИЛ ®

Новият натурален стандарт за здравето

PINUGENIL® екстракт от шишарки на Български алпийски клек (lat. Pinus Mugo) е премиум съставка с висок стандарт и уникален микс от натурални, и много мощни антиоксиданти и органични киселини.

Какво е PINUGENIL® ?

PINUGENIL® (pinus – gen – illness) екстракт от шишарки на Български алпийски клек е премиум – натурална – билкова съставка , екстрахирана от шишарките на Алпийски клек (PINUS MUGO), в строго определена фаза на развитие, през втората година на растежа им, като времето за събиране е около един месец. Формулата е открита, разработена и патентована от г-н Павлин Банков и е единствената такава на пазара.

От къде идва PINUGENIL® ?

Суровината за направата на PINUGENIL идва от една от най-красивите и стари планини в Европа, магическата Рила планина. Суровината е ръчно събрана в подножието на най-високият връх на Балканите, връх Мусала, на 2500м. надм. вис. Алпийският клек е естесвено растящо иглолистно дърво, което в България расте над 2000м надм.вис., в защитени територии, екологично чисти и ограничени от човешко влияние райони, и при много сурови климатични условия. Специфичният климат в този регион е спомогнал и за по-високите стойности на хим. елементи, и на активните вещества, съдържащи се в Алпийския клек.

Какво съдържа PINUGENIL® ?

PINUGENIL® е с уникален микс от активни съставки и много мощни антиоксиданти, които помагат на човешкото тяло да се бори по-активно срещу вредното влияние на околната среда, стреса и напрегнатият начин на живот. Неговите супер-антиоксидантни възможности укрепват стените на кръвоносните съдове и капилярите. Поддържа по-добро кръвообращение чрез предотвратяване на индуцираното стресово свиване на артериите и съсирване на кръвта. Антиоксидантите са група биохимични вещества, които съдействат на процесите в човешкия организъм, в борбата със свободните радикали – атоми или молекули, които се образуват като страничен ефект от окислителните процеси в организма и сериозно увреждат клетките. Антиоксидантите са нискомолекулни съединения, които се свързват със свободните радикали, за да обезвредят тяхното действие и така да намалят факторите, които биха довели до по-сериозни увреждания на клетките или заболяване. Те помагат за по-добро зрение и състояние на очната ябълка, като спомагат и за предодвратяване на заболявания като макулна дегенерация и катаракта.

nutri-logo-sh

PINUGENIL® естествено съдържа:

Шикимова киселина – мощно противовирусно средство и основна съставка на редица антивирусни препарати. Активно се бори с грип тип А и В, той е включен в антивирусните лекарства за вируси като птичи и свински грип, както и обикновения (но все тъй ужасен) зимен грип, тя има и противоракови свойства. Съставена единствено от въглерод, водород и кислород, Шикимовата киселина е важна изходна съставка в няколко многоетапни биохимични производствени процеси, открити в широк спектър от форми на живот, от бактерии и гъби, до паразити и растения. Този така наречен „шикимик път“ , превръща Шикимовата киселина в молекули като аминокиселините фенилаланин и триптофан, и други полезни елементи. Важното е, че този тъй наречен път не се среща при хората. Това означава, че трябва да сме сигурни, че приемаме храни или добавки, съдържащи фенилаланин и триптофан, в противен случай ще имаме сериозни проблеми. Шикимовата киселина не е само важна съставка, участваща в биологичните процеси в клетките, тя също се използва като изходен материал от фармацевтичните компании, произвеждащи антивирусно лекарство наречено oseltamivir – по-известно под марката Tamiflu. В световен мащаб растенията съдържащи високи стойности Шикимова киселина са малко на брой.

Пролин – аминокиселина, която има важна роля за производството на протеина Колаген, който съдейства за изграждането на тъканите в тялото. Пролинът укрепва здравето на съединителната тъкан, ставите, сухожилията и има благоприятно действие върху костната система. Тази аминокиселина подпомага изграждането на здрави кръвоносни съдове и подобрява здравете на сърдечния мускул, което има ключова роля за общото благосъстояние на сърдечно-съдовата система. Забавя процесите на стареене и намалява риска от остеопороза.

Инозитол – принадлежи към семейството на витамините от група В, често рецензиран като витамин В8, е гликозен полимер, необходим за правилното формиране на клетъчните мембрани в организма. Той е особено важен за проводимостта на импулси на нервните клетки и транспортирането на мазнините по цялото тяло. Именно Инозитолът е съединението отговорно за клетъчното деление. Доказано противодейства при широк спектър от заболявания и състояния, включително: Диабет и неговите усложнения( особено диабетна невропатия), паническо разстройство, висок холестерол, безсъние, рак, депресия, шизофрения, болест на Алцхаймер, дефицит на вниманието, аутизъм, псориазис, забавен растеж на косата и др. Играе важна роля във функцията на невромедиаторите предаващи информацията към мозъка необходими за памет,познание, стабилно настроение, нервна и мускулна активност, подпомага доброто функциониране на нервната система, играе важна роля в човешката репродукция и овогенеза , включиелно липса на овулация , и е безопасна алтернатива за терапия на инсулинова резистентност при жени със синдром на поликистозните яйчници PCOS др. Оказва благотворно влияние върху високо кръвно налягане, високи нива на триглециридите и високи нива на тестостерон.

Ябълчена киселина – естествена субстанция, коятосе намира най-вече в плодовете и зеленчуците. Често тя се свързва с плодове като ябълки и е известна с превръщането на мазнините, белтъчините и въглехидратите в енергия. Това е от полза при лечение на здравословни състояния като фибромиалгия и синдром на хроничната умора. Ябълчената киселина е известна и с това, че действа обезболяващо.

Магнезий, Натрий, Желязо и др.

Обобщено можем да кажем, че PINUGENIL® е иновативна, премиум съставка, с множество ползи за общото здравно състояние на човешкия организъм.

nutri-logo-sh

Предназначение:

Подпомага естествените защитни функции на организма срещу вредното влияние на околната среда и борбата със свободните радикали.

Има силно изразени антиоксидантни свойства (заема престижното 5 място сред антиоксидантните разстения).

Допринася за нормалното функциониране на имунната система

Подкрепя мозъчните биохимични процеси

Допринася за здравината и еластичността на кожата и спомага за забавяне процесите стареене

Способства за нормално функциониране на сърдечно-съдовата и нервната система

Помага за подобряване на настроението, повдигане на духа и повишаване на тонуса

Помага за доброто състояние на очите и зрението.

Всички тези свойства на PINUGENIL® го прави уникален и единствен!

С пожелание за много планинско здраве!